LA Lakers Point Guard Dennis Schroder Terlepas 3-4 Minggu
Toto

LA Lakers Point Guard Dennis Schroder Terlepas 3-4 Minggu

Los Angeles Lakers akan memulakan musim biasa tanpa Dennis Schroder selepas penjaga mata itu mengalami kecederaan ibu jari kanan dalam pramusim.

Dennis Schroder Pembedahan Kecederaan Ibu Jari Lakers LA
Pengawal mata Dennis Schroder, dilihat di sini dalam satu-satunya penampilan pramusimnya menentang Minnesota Timberwolves, boleh terlepas bulan pertama musim NBA semasa pulih daripada kecederaan ibu jari. (Imej: Getty)
Schroder menjalani pembedahan untuk membaiki ligamen cagaran ulnar yang koyak. Dia akan terlepas tiga hingga empat minggu semasa pulih daripada pembedahan.

Kecederaan menyebabkan Lakers tergelincir pada musim lalu, dengan Anthony Davis tidak dapat lebih separuh musim dengan pelbagai penyakit dan LeBron James tidak bermain untuk suku musim ini kerana kecederaan buku lali. Musim baru masih belum bermula, dan Lakers sudah menghantar pemain ke IR.

Musim NBA tamat pada malam Selasa dengan doubleheader pada TNT . Boston Celtics menjadi tuan rumah kepada Philadelphia 76ers pada perlawanan pertama dan juara dunia Golden State Warriors menjadi tuan rumah kepada Lakers pada perlawanan kedua.

Lakers menuju ke perlawanan pembuka musim sebagai underdog +7 menentang Warriors.

DraftKings menyenaraikan Warriors sebagai +600 kemungkinan untuk mempertahankan kejuaraan NBA mereka dan memenangi kejuaraan berturut-turut. Lakers mempunyai peluang +1800 untuk memenangi Kejuaraan NBA ke-18 mereka dan gelaran kedua sejak LeBron James menyertai pasukan itu pada permulaan musim 2018-19.

Schroder Rough Kembali ke LA-LA Land
Schroder dibesarkan di Jerman dan membawa negara asalnya meraih pingat Live SGP gangsa dan tempat ketiga dalam kejohanan EuroBasket 2022 di Eropah pada musim panas ini. Dia mencatatkan purata 22.1 mata dan 7.1 bantuan setiap perlawanan untuk pasukan kebangsaan Jerman dan jelas merupakan penjaring paling dipercayai pasukan itu. Dia mempunyai purata markah kelima terbaik dalam EuroBasket 2022. Dalam perlawanan pingat gangsa menentang Poland, dia mendahului semua penjaring dengan 26 mata.

Menuju ke EuroBasket 2022, Schroder adalah ejen bebas teratas yang masih belum menandatangani kontrak baharu. Selepas aksi yang mengagumkan dalam EuroBasket 2022, Lakers menandatangani Schroder. Lakers memperoleh Patrick Beverly dalam perdagangan dengan Utah Jazz, dan mereka sarat dengan pengawal mata selepas mereka menandatangani Schroder.

Schroder bermula dalam 61 perlawanan bersama Lakers pada 2020-21. Dia purata 15.4 mata, 5.6 bantuan, dan 1.1 mencuri setiap perlawanan dengan Lakers musim itu. Dia menandatangani kontrak dengan Boston Celtics pada musim panas lalu, tetapi hanya bertahan 49 perlawanan sebelum Celtics membuangnya ke tempat terakhir Houston Rockets sebelum tarikh akhir perdagangan.

Schroder menghadapi masalah visa dan tidak dapat menyertai Lakers dalam kem Keluaran Sidney latihan. Dia terperangkap di Jerman sehingga dia menyelesaikan masalahnya. Dia akhirnya berjaya ke Los Angeles untuk minggu terakhir pramusim.

Schroder mengalami kecederaan ibu jari pada Rabu lalu dalam penampilan tunggal pramusim menentang Minnesota Timberwolves. Lakers pada mulanya memanggilnya kecederaan jari . MRI mendedahkan kerosakan ligamen dan Schroder memilih pembedahan ibu jari pada hari Isnin untuk mempercepatkan proses penyembuhan.

Adakah Russell Westbrook Kembali ke Permulaan Lima?
Ketua jurulatih Darvin Ham membayangkan bahawa dia ingin melihat pengawal mata Russell Westbrook turun dari bangku simpanan sebagai pemain keenam . Lakers meneruskan percubaan dalam perlawanan terakhir pramusim menentang Sacramento Kings. Westbrook keluar dari bangku simpanan, tetapi tidak berada di gelanggang selama lebih daripada beberapa minit sebelum dia meninggalkan perlawanan kerana kecederaan hamstring.

Westbrook disenaraikan sebagai hari ke hari dengan kecederaan hamstring kiri dan ketersediaannya menentang Warriors malam ini akan menjadi keputusan masa permainan.

Ham mempunyai visi untuk memulakan Beverly dan Schroder di gelanggang Togel Hongkong belakang, dan kemudian meminta Westbrook keluar dari bangku simpanan untuk mengetuai unit kedua.

Dengan Schroder keluar selama hampir sebulan kerana kecederaan ibu jari, nampaknya logik bahawa Ham akan menghentikan rancangannya untuk menggunakan Westbrook sebagai pemain keenam. Jika Westbrook sihat, masuk akal dia kembali ke kesebelasan utama. Jika Ham mahu mengekalkan Westbrook sebagai pemain keenam, maka Beverly dan Kendrick Nunn kedua-duanya boleh bermula di tempat kawalan.