Chicago Memperkenalkan Rancangan Medan Solider Baharu untuk Menggoyang Beruang dari Arlington Park
Toto

Chicago Memperkenalkan Rancangan Medan Solider Baharu untuk Menggoyang Beruang dari Arlington Park

Datuk Bandar Chicago, Lori Lightfoot tidak akan membenarkan Bears yang dikasihi di bandar itu pergi ke pinggir bandar tanpa sebarang perlawanan. Pada hari Isnin, dia dan pemimpin bandar lain mendedahkan rancangan mereka untuk macau pools mengubahsuai semula Soldier Field yang bersejarah, di mana pasukan NFL telah memanggil pulang selama lebih daripada 50 tahun.

Medan Askar
Penyajian Solider Field yang telah diubah suai di Chicago yang merangkumi bumbung berkubah. Pegawai Chicago mendedahkan rendering semalam sebagai salah satu daripada tiga pilihan untuk stadium bola sepak bersejarah. Bandar ini berharap dapat menghalang Bears daripada berpindah ke pinggir bandar, di mana ia sudah mempunyai perjanjian untuk membeli bekas Balapan Lumba Kuda Antarabangsa Arlington daripada Churchill Downs Inc. (Imej: Mercu Tanda Chicago Interests)
Lightfoot dan bandar itu mungkin menghadapi kemungkinan yang panjang buat masa ini, kerana Chicago Bears bersetuju untuk membeli Balapan Lumba Kuda Antarabangsa Arlington di Arlington Heights dengan harga $197 juta pada September lalu. Mereka merancang untuk meruntuhkan trek berdarah murni bersejarah itu dan membina stadium baharu di sana.

Namun begitu, beliau memberitahu pemberita Isnin bandar itu akan membuat “kes yang menarik” bagi mereka untuk tidak meninggalkan Kampus Muzium bandar di sepanjang pantai Tasik Michigan.

Mereka mahukan persekitaran stadium peringkat satu untuk memaksimumkan hasil, dan kami bersetuju,” kata Lightfoot. “Kami akan terus membuat kes kepada Bears, NFL, dan orang ramai bahawa Medan Askar yang dihidupkan semula memberi makna yang paling ekonomi untuk francais bertingkat itu.”

Dua daripada tiga pilihan Lightfoot yang dibentangkan termasuk Bears sebagai penyewa utama masa depannya. Tempat duduk akan berkembang daripada NFL-rendah 61,500 kepada 70,000, dan suite akan meningkat daripada 133 kepada 140. Terdapat juga rancangan untuk “kawasan pengalaman” baharu menurut keluaran bandar itu.

Di samping itu, salah satu rancangan memerlukan untuk menjadikan stadium terbuka menjadi kubah, manakala yang lain boleh menyebabkan kubah mungkin didirikan.

Kos untuk naik taraf boleh Keluaran SGP sebanyak $2.2 bilion, menurut angka bandar. Bagaimanapun, pegawai bandar berkata itu masih akan menyelamatkan Bears sebanyak $1.5 bilion berbanding jika mereka membina stadium baharu di Arlington Park.

Pelan Kontingensi dalam Cuti Kes Bears
Soldier Field kali terakhir diubah suai pada tahun 2003. Usaha membina stadium moden dalam lingkungan struktur bersejarah, iaitu barisan tiang yang mengapit sebelah timur dan barat stadium, gagal. Akhirnya, itu menyebabkan Bears meneruskan perjanjian dengan Churchill Downs Incorporated untuk trek perlumbaan pinggir bandar.

Bandar ini mempunyai rancangan ketiga jika pemimpin tidak dapat mendapatkan Bears untuk tinggal. Soldier Field masih akan diubah suai, tetapi kerja itu akan Pengeluaran SGP Hari Ini menumpukan pada peralihannya menjadi stadium pelbagai guna yang berfungsi lebih baik untuk bola sepak. Pihak MLS Chicago Fire FC juga bermain permainannya di stadium.

Terlepas dari rancangan mana yang akhirnya digunakan oleh bandar itu, Lightfoot berkata bandar itu akan berusaha untuk menjadikan Medan Askar destinasi yang lebih berdaya maju sepanjang tahun.

Satu nama menarik yang disebut hari Isnin oleh Lightfoot ialah Presiden Pembangunan Landmark Bob Dunn. Firma Pembangunan Landmarknya memikirkan tiga pilihan yang telah ditetapkan oleh bandar itu untuk masa depan stadium.

Dunn ialah tokoh penting di sebalik One Central, projek pembangunan bercampur berbilion dolar yang dicadangkan untuk lot seluas 32 ekar tidak jauh dari Soldier Field. One Central juga merupakan tapak untuk cadangan kasino Hard Rock International di bandar itu. Akhirnya, pegawai bandar memilih untuk meneruskan bidaan $1.7 bilion daripada Bally’s Corp. yang akan dibina di antara kawasan kejiranan River North dan River West.

Lagi Berita Akan Datang Minggu Ini?
Selepas pembentangan Lightfoot, Bears mengeluarkan semula kenyataan kepada media tempatan yang dibuatnya hampir tiga minggu lalu mengenai proses pencarian stadiumnya.

“Satu-satunya projek berpotensi yang sedang diterokai oleh Chicago Bears  untuk pembangunan stadium baharu ialah Arlington Park. Sebagai sebahagian Keluaran Sidney daripada persetujuan bersama kami dengan penjual harta itu, kami tidak meneruskan tawaran stadium alternatif atau tapak, termasuk pengubahsuaian kepada Soldier Field, semasa di bawah kontrak,” kata kenyataan pasukan itu.

Pembentangan Lightfoot mungkin bukan satu-satunya berita stadium Bears minggu ini. Churchill Downs akan menganjurkan panggilan dengan penganalisis pelaburan untuk menyemak kewangan suku kedua pada pagi Khamis. Syarikat permainan yang berpangkalan di Louisville mungkin mempunyai kemas kini mengenai jualan pada masa itu.

Apabila Churchill Downs mengumumkan Bears sebagai pembida yang menang tahun lepas, syarikat itu berkata ia menjangkakan transaksi Arlington Park akan ditutup sama ada lewat tahun ini atau awal 2023.